PL 24 (Unioninkatu 40)

Yleisen kielitieteen laitoksen johtoryhmän kokous 11/2009
Tiistaina 20.10.2009 klo 10.00 - 11.00
Kutsutut:
Kimmo Koskenniemi, Fred Karlsson (Andrew Chesterman), Seppo Kittilä (Ekaterina Gruzdeva), Krister Lindén (Outi Paloposki), Kare Mäkinen (Daniel Aalto), Esko Niiranen (Stephan Schulz).

1. Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuuden toteaminen
    • EU:n komission Mari Curie -hanke CLARA on käynnistynyt ja laitoksellemme saadaan kaksi vierailevaa nuorta tutkijaa (24 kk + 24 kk), ks. ensimmäinen ilmoitus
    • Laitoksen HFST-hanke edistynyt, ks. tähänastiset julkaisut.
    • CLARIN, laitos ja CSC järjestivät NEERI 09 -nimisen seminaarin, johon osallistui yli sata eurooppalaisten infrastruktuuriohjelmien (mm. TERENA, eduGAIN, DEISA, EGEE, CNRI, CESSDA, DARIAH, WDCC, DRIVER) edustajaa ja EU:n komissiosta puhujina Hervé Pero ja Kostas Glinos.
    • Lauri Karttusen saaminen Tekesin FiDiPro-professoriksi Suomeen kolmena vuotena kunakin 4:ksi kuukaudeksi on selvinnyt ensimmäisestä haun karsinnasta.
  3. Laitoksen henkilöstösuunnitelma
    • Nykyinen yleisen kielitieteen laitos lakkaa olemasta vuoden vaihtuessa ja sulautuu uuteen Nykykielten laitokseen. Uuden suurlaitoksen budjettineuvotteluita varten tarvitaan faktoja ja ajantasaisia tietoja vallitsevasta tilanteesta. Yliopisto pyrkii siirtymään uuteen järjestelmään mahdollisimman vähin muutoksin eli tähän vaiheeseen ei toivota mukaan kaikkia toiveita, vaikka olisivat perusteltujakin. Uusi laitos tekee oman henkilöstösuunnitelmansa, kunhan sille on valittu laitosneuvosto ja johtaja ym. aikanaan vaalien ja valintamenettelyiden kautta.
    • Ohessa johtajan näkemys siitä, mikä on tämänhetkinen tilanne ja mitä tähän mennessä on päätetty.
  5. Seuraavan kokouksen ajankohta