14.8.2009 saakka:

Torstaina 3.9.2009 klo 9.00 - 10.15
Yleisen kielitieteen laitoksen seminaarihuone A112
Paikalla:
Kimmo Koskenniemi, Fred Karlsson, Seppo Kittilä, Krister Lindén sekä varahenkilönsä Outi Paloposki), Esko Niiranen.

Käsitellyt asiat

1. Kokouksen avattiin ja todettiin päätösvaltaiseksi.
    • Tiedekunta on jättänyt Koskenniemen aloitteesta FiDiPro (Finnish Distinguished Professor) -hakemuksen, jossa esitetään Lauri Karttusta kutsuttavaksi vuosina 2010-2012 siten, että hän vierailisi täällä 4 kk per vuosi.
  3. Nykykielten laitos
    • Laitoksen johtaja esitteli uuden suurlaitoksen suunnittelun tilannetta, jossa mm. toimintasuunnitelma on saamassa muotoaan. Johtoryhmän jäseniä pyydettiin toimittamaan johtajalle mm. suurlaitoksen toimintasuunnitelmaa koskevia kommentteja toimitettavaksi Mustajoelle.
  4. Henkilöstösuunnitelma
    • Andrew Chesterman jää lähitulevaisuudessa kokonaan eläkkeelle ja samalla kieliteorian ja kääntämisen professori Lauri Carlson on siirtynyt Kouvolasta helsinkiin. Laitoksen voimassa olevassa henkilöstösuunnitelmassa tulosneuvotteluiden yhteydessä on esitetty toisen yliopistonlehtorin viran perustamista tärkeimpänä kohteena. Laitoksen johtoryhmä päätti esittää, että Nykykielten laitoksen henkilöstösuunnitelmassa ja virkarakenteessa vapaaksi jäävä käännöstieteen osa-aikainen professuuri muutettaisiin kieliteknologian yliopistonlehtoraatiksi.
  5. Käännöstieteen oppiainevastaava
    • Prof. Lauri Carlson nimettiin käännöstieteen oppiainevastaavaksi.
  6. Valinnat
    • Johtoryhmä päätti esittää uusien opiskelijoiden enimmäismääräksi kesän 2010 valinnoissa: kieliteknologiaan 10, yleiseen kielitieteeseen 5, Kieli-, puhe- ja käännösteknologian maisteriohjelmaaan 0 sekä kieliteorian ja käännösteknologian oppiaineeseen 0.
    • Valintakoetiedoiksi esitettiin laitoksen puolesta samat kuin v. 2009 valinnassa.
    • Tiedekunnan päävalinnan valintaperusteisiin ei ollut kommentteja.
  7. Muita asioita ei ollut
  8. Seuraavan kokouksen ajankohta jäi avoimeksi.