14.8.2009 saakka:

Torstaina 3.9.2009 klo 9.00 - 10.00
Yleisen kielitieteen laitoksen seminaarihuone A112
Kutsutut:
Kimmo Koskenniemi, Fred Karlsson (Andrew Chesterman), Seppo Kittilä (Ekaterina Gruzdeva), Krister Lindén (Outi Paloposki), Kare Mäkinen (Daniel Aalto), Esko Niiranen (Stephan Schulz).

1. Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuuden toteaminen
    • Tiedekunta on jättänyt FiDiPro (Finnish Distinguished Professor) -hakemuksen, jossa esitetään Lauri Karttusta kutsuttavaksi vuosina 2010-2012 siten, että vierailisi täällä 4 kk per vuosi.
  3. Nykykielten laitos
    • Tilannetiedotus
  4. Henkilöstösuunnitelma
    • Andrew Chesterman jää lähitulevaisuudessa kokonaan eläkkeelle ja samalla kieliteorian ja kääntämisen professori Lauri Carlson on siirtynyt Kouvolasta helsinkiin. Laitoksen voimassa olevassa henkilöstösuunnitelmassa tulosneuvotteluiden yhteydessä on esitetty toisen yliopistonlehtorin viran perustamista tärkeimpänä kohteena. Laitoksen johtaja ehdottaa, että Nykykielten laitoksen virkarakenteeseen esitettäisiin ratkaisua, jolla vapaaksi jäävä käännöstieteen osa-aikainen professuuri muutettaisiin täksi kieliteknologian yliopistonlehtoraatiksi.
  5. Käännöstieteen oppiainevastaava
    • Andrew Chesterman esittää, että prof. Lauri Carlson nimettäisiin käännöstieteen oppiainevastaavaksi.
  6. Valinnat
    • Uusien opiskelijoiden enimmäismääräksi kesän 2010 valinnoissa esitetään kieliteknologiaan 10, yleiseen kielitieteeseen 5, Kieli-, puhe- ja käännösteknologian maisteriohjelmaaan 0 sekä kieliteorian ja käännösteknologian oppiaineeseen 0.
    • Valintakoetiedot voivat laitoksen puolesta olla samat kuin v. 2009 valinnassa
    • Mahdolliset kommentit tiedekunnan päävalinnan valintaperusteisiin.
  8. Seuraavan kokouksen ajankohta