14.8.2009 saakka:

Yleisen kielitieteen laitoksen johtoryhmän kokous 5/2009
Keskiviikkona 22.4.2009 klo 9.00 - 10.30
Paikalla:
Kimmo Koskenniemi, Fred Karlsson (asiantuntijana Andrew Chesterman), Ekaterina Gruzdeva (Seppo Kittilän varahenkilönä), Krister Lindén, Kare Mäkinen.

1. Puheenjohtaja avasi kokouksen, joka todettiin päätösvaltaiseksi.
  2. Tutkintovaatimukset
    • Käytiin lävitse yleisen kielitieteen ja kieliteknologian esitykset tutkintovaatimuksiksi syksystä 2009 alkaen ja päätettiin esittää niitä tiedekuntaneuvostolle (tarvittavin vähäisin korjauksin).
    • Keskusteltiin käännöstieteen, AV-kääntämisen ja käännösteknologian tutkintovaatimuksien luonnoksista ja todettiin, että niitä pitäisi vielä työstää.
  3. Muutto. Johanna Ratia kertoi metsätaloon muuton aikataulusta ja järjestelyistä:
    • Muutamme Metsätalon A-siipeen, jonka remontin pitäisi valmistua kesäkuussa, ja kalustetoimitusten asennukseneen pitäisi olla selvät heinäkuussa. Varsinainen muutto alustavien tietojen mukaan elokuun kolmella ensimmäisellä viikolla.
    • Laitoksen muuttovastaavana on amanuenssi Ratia, tarvitaan valvojat lähtö- ja tulopäähän. Aspektin "opiskelijatila- ja muuttovastaava" on Jouni Harjumäki. Opiskelijoillemme ei ole varattu Metsätalosta samanlaista omaa tilaa kuin täällä.
    • Muuttolaatikot on luvattu toimittaa laitoksille kesäkuussa, jotta heinäkuussa lomailevat voivat pakata tavaransa ennen lomille lähtöä. Almassa on yleiset muuttoohjeet, joita noudatetaan, ks.: https://alma.helsinki.fi/doclink/53398 Roskakorit otettava mukaan täältä uuteen paikkaan, muuten uusissa tiloissa on uudet työpöydät, tuolit ja hyllyt. Lähtöpäähän jäävien kalusteiden avaimet teipattava oveen ja kaapit ja laatikostot tyhjennettävä.
    • Ilmeiseti lankapuhelinliittymiä saadaan vähemmän kuin täällä on, eikä ehkä tarvitakaan. Joillekin tulee sen sijaan matkapuhelin. Tietoja tästä pikapuoliin. Puhelinaparaatti otettava mukaan, jos lankapuhelinliittymä siirtyy.
    • Avaimet toimitetaan vahtimestarin kautta avainvastaavalle (Ratia) 2 viikkoa ennen muuttoa.
    • Kopiokoneiden ja verkossa olevien tulostimien siirtymisestä oltava yhteydessä yo-painoon. Työasemat seuraavat mukana. Metsätalon tietotekniikkatuella (Mirekillä) on jo tarvittavat oikeudet koneisiimme niiden saattamiseksi toimintakuntoon uudessa paikassa.
  4. Seuraavan kokouksen ajankohtaa ei vielä sovittu.