Yleisen kielitieteen laitoksen johtoryhmän kokous 11/2008
Keskiviikkona 24.11.2008 klo 9.00 - 10.00
Läsnä:
Kimmo Koskenniemi (pj), Fred Karlsson, Andrew Chesterman (asiantuntijana), Seppo Kittilä, Krister Lindén, Outi Paloposki (asiantuntijana), Kare Mäkinen ja Esko Niiranen.

1. Puheenjohtaja avasi kokouksen, joka todettiin päätösvaltaiseksi.
  2. Ilmoitusasioita ei ollut
  3. Tiedekunnan rakenteellinen kehittäminen eli laitosten yhdistyminen suurlaitoksiksi.
    • Päätettiin esittää tiedekunnalle selvitettäväksi kahden laitoksen malli, jossa kaikki kieliaineet muodostaisivat yhden ja reaaliaineet toisen laitoksen. Dekaani voisi johtaa toista laitosta ja varadekaani toista. Malli vähentäisi tarvittavaa hallintoa. Suurimmat laitokset esim. mat.-luonnot. tiedekunnassa ovat tuon kokoisia.
    • Katsottiin, että yleisen kielitieteen laitos ja sen oppiaineet voivat hyvin kuulua kahden laitoksen mallissa kieliaineiden laitokseen ja neljän laitoksen mallissa vieraiden eli nykykielten laitosten muodsotamaan suurlaitokseen.
    • Kieli-, puhe- ja käännösteknologian maisteriohjelman lakkauttaminen oli esillä dekaanin kanssa käydyissä neuvotteluissa, jossa todettiin, että erillisen maisteriohjelman ylläpitäminen on tarpeetonta, sillä uudistetussa tutkintorakenteessa sama voidaa toteuttaa vähemmälläkin hallinnolla. Neuvottelussa sovitun mukasiesti Yleisen kielitieteen laitoken johtoryhmä päätti esittää, että Kieli-, puhe ja käännöstieteen maisteriohjelma voidaan laitoksen puolesta ajaa alas ja lakkauttaa sopivassa vaiheessa.
  5. Seuraavan kokouksen ajankohtaa ei vielä sovittu.