Kokouskutsu

Yleisen kielitieteen laitoksen johtoryhmän kokous 7/2007
Tiistaina 28.8.2007 klo 10.00 - 11.00
Kutsutut:
Kimmo Koskenniemi, Fred Karlsson, Andrew Chesterman (asiantuntijana), Seppo Kittilä, Krister Lindén (Outi Paloposki), Kare Mäkinen (Daniel Aalto), Esko Niiranen (Stephan Schulz).

1. Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuuden toteaminen
    • Dekaanilta on tullut 26.6.07 päivätty päätös, jonka mukaan Ritva Laurylle on myönnetty ero yleisen kielitieteen laitoksen johtoryhmän jäsenyydestä 1.8.07 alkaen.
    • Kansleri on nimittänyt Kimmo Granqvistin nykykreikan kielen ja yleisen kielitieteen dosentiksi.
    • Helsingin yliopisto toteuttaa vuosina 2007?2008 kansainvälisen koulutuksen arvioinnin. Arvioinnin kohteena on opetustoiminnan johtaminen yliopiston eri toiminnan tasoilla: koko yliopisto, tiedekunnat ja laitokset. Ks. arvioinnin johtoryhmän tiedote.
    • Laitosten ja dekaanin väliset tavoite- ja tulosneuvottelut pidetään välillä 5.11. - 31.11. ja niissä käsitellään mm. laitosten tavoitteet kaudeksi 2007-2009, laitosten tutkimusprofiilit, laitosten henkilöstösuunnitelma 2008-2010 sekä haettavaksi julistettavat virat ja niihin liittyvät virkajärjestelyt, maisteriohjelmien periaatteet ja rahoitus, siirtymävaiheen opiskelijoiden ohjaus ja neuvonta, laadunvarmistusmenettelyt tiedekunta- ja laitostasolla, hallinto-, atk- ja kirjastopalveluiden järjestäminen ja rahoitus, vuoden 2008 määrärahat ja muut laitoksen ehdottamat asiat. Tausta-aineistoksi on toimitettava 17.10. mennesä alustava menoarvio vuodelle 2008. Joukko yllä mainittuihin kohtiin liittyviä asiakirjoja on toimitettava 31.10. mennessä tiedekuntaan.
  1. Uusien opiskelijoien enimmäismäärät vuosina 2008 ja 2009
    • Tiedekuntaneuvosto on päättänyt syyskuussa 2005, että uusien opiskelijoiden sisäänottomäärät/tavotteet olisivat samalla tasolla kuin v. 2005. Yliopisto sopii määristä tulosneuvotteluiden yhteydessä kolmivuotiskausiksi, joista nyt meneillää olevasta on jäljellä kyseiset kaksi vuotta.
    • Tiedekuntaneuvosto pyytää kommentteja ti 4.9. mennessä nykyisiin oppiaineiden sisäänoton maksimimääriin: yleinen kielitiede 5 ja kieliteknologia 10.
  2. Kieliteknologian tulevaisuus
  3. CLARIN-infrastruktuurihanke
    • EU:n komission on arvioinut ns. ESFRI-tiekartan infrastruktuurihankkeiden valmisteluvaiheen hakemukset ja CLARIN on saamasta komissiolta n. 4,1 milj. euroa rahaa 3:ksi vuodeksi. Laitoksellamme on yksi työpaketti (WP7) vastuullaan ja osia muualta. Komission rahoituksen lisäksi tarvitaan kansallista rahoitusta, jota varten HY:n ja tiedekunnan pitää asianmukaisesti esittää OPM:lle anomuksia tulosneuvotteluiden yhteydessä.
    • Tiedekunnan ja kampuksen ATK-tukipalvelujen järjestelyt.
  5. Seuraavan kokouksen ajankohta
    • Johtokunnan jäsenten ja varajäsenten viikkoaikataulun ei-sopivien ajankohtien tiedot tarvittaisiin (esim. sähköpostilla puheenjohtajalle), jotta kokousajat voitaisiin sopia sellaisiksi, että mahdollisimman monet pääsevät.