Yliopiston etusivulle In English
Helsingin yliopisto
Näin KIT-opinnot sujuvat!

Yhteystiedot

Yleisen kielitieteen laitos
PL 9 (Siltavuorenpenger 20 A)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Puhelin +358 (09) 1911 (vaihde)
Faksi +358 (09) 191 29307

Näin KIT-opinnot sujuvat!

KIT-verkoston postituslista (Q=@)

KIT-verkostolla on oma tiedotuslistansa kit-opiskeluQhelsinki.fi. Listalla voi tiedottaa tulevista kieliteknologian tai sen soveluusalan kursseista, kieliteknologian tapahtumista. Kieliteknologiaan liittyvistä asioista voi listalla myös keskustella. Liittyäksesi listalle lähetä sähköposti, jonka viestikentässä lukee 'subscribe kit-opiskelu', osoitteeseen majordomoQhelsinki.fi ja toimi paluupostissa saapuvien ohjeiden mukaisesti.

Alle on kerätty muutamia opiskelun hallinnollisia ohjeita, joita noudattamalla KIT-verkoston kurssien suorittaminen sujuu.

 1. Mistä aloitan, kun haluan suorittaa KIT-kursseja toisella laitoksella tai toisessa yliopistossa?

  KIT-verkosto tarjoaa kieliteknologian kursseja kaikille yliopisto-opiskelijoille JOO-sopimuksen puitteissa. Käy siis ensin keskustelemassa laitoksellasi JOO-sopimukseen liittyvistä käytännön asioista. JOOPAS-sivusto www.joopas.fi tarjoaa myös paljon tietoa hakuajoista sekä hakemuksen jättämisestä. Laitoksellasi tiedetään kuitenkin parhaiten, miten on sovittu oman yliopistosi kanssa mm. hakuajoista. Joissakin yliopistoissa KIT-verkoston hakemukset käsitellään poikkeuksellisesti heti, kun ne saapuvat, mutta joissakin tapauksissa noudatetaan valtakunnallisia hakuaikoja. JOO-opintoihin saattaa myös liittyä erityisiä ehtoja, niitä ei tavallisesti puolleta silloin, jos ne eivät mahdu opiskelijan minimitutkintoon. Selvitä nämä käytännön kysymykset ensin omalta laitokseltasi.

 2. Mitä kursseja haluat suorittaa?

  KIT-verkoston kursseista ilmoitetaan KIT-Wikissä, jonka löydät osoitteesta http://forums.csc.fi/kitwiki/pilot/view/KitWiki/KitVerkosto. Kurssisivuja ylläpidetään kurssin tarjoavan laitoksen toimesta, josta myös saat tarvittaessa lisätietoja kurssin suorittamisesta. Kurssilistalta näet kurssin sisällön lisäksi, mitä esitietoja sen suorittaminen edellyttää, milloin se on tarjoavan laitoksen opetusohjelmassa.

 3. HOPSU?

  Jos aiot suorittaa useamman kurssin sinun kannattaa tehdä HOPSU eli henkilökohtainen opintosuunnitelma. Opintoja on hyvä suunnitella mahdollisimman hyvissä ajoin, jotta opinto-oikeus on kunnossa ennen kurssin alkamista.

 4. Henkilökohtaista apua?

  Kaikissa käytännön kysymyksissä ota oman laitoksesi opinto-ohjaajaan, KIT-koordinaattoriin tai KIT-yhdyshenkilöön. Kursseista tietään parhaiten kurssin opettaja. Katso navigointipalkin Verkosto -> Yhteyshenkilöt