Yliopiston etusivulle In English
Helsingin yliopisto
CLT140: Kieliteknologian johdanto ja harjoitukset - lukuvuosi 2011-2012

Yhteystiedot

Nykykielten laitos

PL 24 (Unioninkatu 40)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Puhelin +358 (09) 1911 (vaihde)
Faksi +358 (09) 191 28313

Kurssikuvaus

Esitiedot, tavoitteet, kurssin sisältö, kirjallisuus ja kurssin laajuus opintopisteinä, ks. tutkintovaatimukset WebOodissa.

WebOodissa on teknisisitä syistä opintopistemääränä 3, joka vastaa pienintä suoristusta, jota tarjotaan eräille sivuaineopiskelijoille, joiden tutkintoon ei mahdu kokonaista kurssia, joka on 6 op laajuinen.

Kurssi CLT140 (6 op laajuisena) sopii myös käännöstieteen opiskelijoille vaihtoehtoisena kurssille CKT142 Johdatus käännösteknologiaan (5 op). Kurssi CKT142 on profiloitu enemmän kääntäjiä varten, kun taas kurssi CLT142 käsittelee yhtä lailla kieliteknologian muitakin sovellusmahdollisuuksia.

Opetus

Opettaja:

Suoritustapa:

  • Verkkokurssi, jossa on joka viikko joukko pakollisia määräaikaan mennessä suoritettavia viikkotehtäviä, erillinen kurssin kuluessa suoritettava harjoitustehtäväpaketti selä kurssin lopuksi tentti.
  • Viikkotehtävät ja harjoitustehtäväpaketin vastaukset palautetaan sähköpostitse kurssiassistentille.
  • Kaikkiin tähän kurssiin liittyviin sähköpostiviesteihin luennoijalle tai kurssiassistentille tulee otsikon alkuun laittaa kurssin koodi CLT140, jotteivät viestit jäisi huomaamatta vaan tulisivat heti ajallaan käsitellyiksi ja tallentuisivat oikeaan paikkaan.

Paikka ja aika:

  • Kurssi suoritetaan verkkokurssina, mutta yksi tai useampia vapaaehtoisia luento- ja keskustelutilaisuuksia saatetaam järjestää lisäksi. Tarkkailkaa kurssin kalenteria, jonne ilmaantuvat tiedot luettavista materiaaleista ja suoritettavien viikkotehtävien palautuksen määräajoista ym.
  • Syyslukukauden jälkipuoli eli ns. toinen periodi eli 31.10. - 16.12.2011.

Ilmoittautuminen:

  • WebOodiin, kurssin koodi OODIssa on 401054 (jolla kurssin löytää helposti). Kaikista normaalisuorituksista, siis 6 op laajuisesta, poikkeavista toivomuksista lähetettävä sähköposti sekä luennoijalle ja kurssiassistentille (osoitteet ks. yllä).

Kurssimateriaali:

  • Kurssin alkaessa lähetetään kaikkiin WebOodiin ilmoittautuneille osallistujille sähköpostilla ne tiedot ja tunnukset, jotka tarvitaan kurssin yksityisillä sivuilla olevien materiaalien saamiseksi käyttöön.
  • Enin kurssimateriaali ilmaantuu verkkoon kurssin edetessä. Erityisesti viikottain tulee luettava materiaali ja siihen liittyviä lyhyitä tehtäviä. Pääosa materiaaleista tulee olemaan kurssin yksityisillä sivuilla salasanan takana.

Hae laitoksen sivuilta:

Laitoksen etusivulle | Tiedekunnan etusivulle | Yliopiston etusivulle

Copyright © 2003-2005 Helsingin yliopisto. Kaikki oikeudet pidätetään.