Yliopiston etusivulle Suomeksi
Helsingin yliopisto
clt132: Rakenteisten dokumenttien perusteet - kevät 2006

Yhteystiedot:

Osoite:
Yleisen kielitieteen laitos
PL 9
Siltavuorenpenger 20A
00014 Helsingin yliopisto

Puhelin: +358 (09) 1911 (vaihde)
Faksi: +358 (09) 191 29307

5. ja 6. viikon tehtävät

Tehtävät palautetaan viimeisen luennon jälkeiseen maanantaihin (6.3.) mennessä kurssiassistentille sähköpostitse osoitteeseen clt132-teacher@ling.helsinki.fi. (ks. tarkemmat ohjeet kohdasta käytännön asioita.

Tehtävien julkaisun myöhästymisestä johtuen selviätte viikoista 5 ja 6 kahdella tehtävällä... Mutta itse tehtävä on haastavampi.

  • Viikon teemana oli CSS-muotoilukieli. Päivitä harjoitustyötiedostosi käyttämään CSS-muotoiluja.
  • Tallenna CSS Zen Garden:in aloitussivun HTML- ja CSS-koodi omalle tietokoneellesi (tai laitoksen koneelle). Muuttele CSS-muotoiluja ja katso miltä tallettamasi HTML-tiedosto selaimella näyttää. Kun olet muutellut sivun ulkonäköä kylliksesi, lähetä CSS-tiedosto assistentille. Huom! CSS-tiedoston nimen tulee olla SAMPLE.CSS (sama kuin HTML-tiedostossa annettu nimi) jotta se toimisi. Myös CSS-tiedoston käyttämät kuvat pitää tallettaa selaimella käsin jos niiden tahtoo näkyvän - tämä ei ole oleellista tehtävän suorittamisen kannalta. (Klikkaa kutakin kuvaa hiiren oikealla napilla, valitse 'view background image' ja tallenna kuva samaan paikkaan kuin muutkin tiedostot.)
  • Oliko edellinen tehtävä täysin mahdoton? Eipä hätää. Nouda koneellesi isoFirma3.html ja sen kaveri firmaTyyli.css. (Taustakuva pitää taas tallettaa erikseen, jos sen tahtoo näkyvän - se ei ole välttämätöntä.) Muokkaa firmaTyyli.css:n muotoiluja, ja katso selaimella miten muutoksesi vaikuttavat isoFirma3.html:ään. Nyt ei riitä yhden tai kahden ominaisuuden muuttaminen - kaikki firmaTyyli.css:n ominaisuudet pitää muuttaa. Jos innostuit, voit halutessasi laajentaa isoFirma3.html:n sisältöä ja lisätä uuden sisällön ulkoasun firmaTyyli.css:ään. Palauta muokkaamasi tiedostot kurssiassistentille.