Yliopiston etusivulle Suomeksi
Helsingin yliopisto
Clt140: Kieliteknologian johdantokurssi - syksy 2005

Yhteystiedot:

Osoite:
Yleisen kielitieteen laitos
PL 9
Siltavuorenpenger 20A
00014 Helsingin yliopisto

Puhelin: +358 (09) 1911 (vaihde)
Faksi: +358 (09) 191 29307

Kurssitentti

Tentti pidetään kaikilla kurssipaikkakunnilla maanantaina 12.12. aikavälillä klo 12-15. Tentin tarkka alkamisaika riippuu tenttipaikkakunnan järjestelyistä, katso alta oman paikkakuntasi tenttisali ja -aika.

Kurssin suorittaminen vaatii että tentin lisäksi olet hyväksyttävästi suorittanut myös kurssin viikkotehtävät sekä (jos teet kurssin 6 op:n suuruisena) harjoitukset. Jos sinulla on ongelmia tehtävien palautuksen suhteen, lähetä postia kurssiassistentille ennen B-harjoitusten palautuspäivää.

Tenttisalit ja -ajat

Tenttiaikaa on joka paikkakunnalla varattu ainakin kaksi tuntia. Viikkotehtävänsä huolella tehnyt selviää tentistä lyhyemmässäkin ajassa.

Helsinki

Siltavuorenpenger 20 A, 3. kerros (yleisen kielitieteen laitos), sali 334D

Tampere

12.00-15.00 TaY, Pinni, sali A4086
Kampusalueen kartta: http://www.uta.fi/hakemisto/kartalla.html

Turku

12.00-15.00 Juslenia, 2. kerros, sali H1 (englantilainen filologia)

Joensuu

12.00-15.00 sali H32

Oulu

12.00-15.00. Tenttijät ilmoittautuvat tentin alkaessa englannin kielen laitoksen toimistoon, josta annetaan lisäohjeet.

Uusintatentit

Kurssitentin lisäksi kaikilla paikkakunnilla järjestetään kaksi uusintatenttitilaisuutta. Myös uusintatentit järjestetään samaan aikaan kaikilla kurssipaikkakunnilla. Uusintatentti järjestetään paikkakunnalla kuitenkin vain jos siihen on osallistujia. Muista siis ilmoittautua.

Ensimmäinen uusintatentti on tarkoitettu lähinnä niille joiden kurssikoe menee poikkeuksellisen huonosti tai jotka eivät pääse syystä tai toisesta osallistumaan kurssikokeeseen ollenkaan. Kokeen ilmoittautumisaika päättyy jo 2.1., mikä tarkoittaa että kurssikokeen tulokset ja siihen osallistuneiden kurssiarvosana ei vielä tällöin ole tiedossa. Jos kurssikoe meni mielestäsi kovin heikosti, ilmoittaudu ensimmäiseen uusintaan. Tämä on paras tapa varmistaa kurssin läpipääsy.

Jos kurssikoe meni hyvin, mutta epäilet saaneesi siitä vain nelosen, tulokset julkaistaan kyllä aivan varmasti ennen toisen uusintakokeen viimeistä ilmoittautumispäivää. (Mutta muista että myös harjoitustehtävät saattavat olla syypää neloseesi...)

1. uusintatentti

Ensimmäinen uusintatentti on to 12.1. klo 14-17. Ilmoittaudu uusintatenttiin viim. 1.1.2006 kurssiassistentille (paitsi Helsingissä, ks. alta).

Helsinki

14-17 päärakennus, sali 6
Yleisen kielitieteen laitoksen uusintatentti, ilmoittautuminen laitoksella (Siltavuorenpenger 20 A, 3. kerros) ilmoitustaululla olevaan listaan ennen 2.1.2006 klo 14.

Tampere

14-17 TaY, Pinni, sali A4082
(kaksi ilmoittautunutta)

Turku

14-17 Juslenia, fonetiikan harjoitushuone
(seitsemän ilmoittautunutta)

Joensuu

Ei ilmoittautuneita.

Oulu

Ei ilmoittautuneita.

2. uusintatentti

Toinen uusintatenttimahdollisuus on to 30.3.2005 klo 14-17. Ilmoittaudu uusintaan viim. 23.3.2006 kurssiassistentille (paitsi Helsingissä, ks. alta)

Helsinki

14-17 päärakennus, sali 6
Yleisen kielitieteen laitoksen uusintatentti, ilmoittautuminen laitoksella (Siltavuorenpenger 20 A, 3. kerros) ilmoitustaululla olevaan listaan ennen 24.3.2006 klo 14.

Tampere

Ei ilmoittautuneita.

Turku

Ei ilmoittautuneita.

Joensuu

Ei ilmoittautuneita.

Oulu

Ei ilmoittautuneita.

Tenttiin valmistautumisesta ja tenttikysymyksiin vastaamisesta

Tenttialue kattaa saman materiaalin kuin viikkoharjoituksetkin. Kannattaa muistaa, ettei ihan kaikkea materiaalia tarvitse ymmärtää tai osata täysin (tästä on yleensä huomautus materiaalilinkin yhteydessä). Tärkeimmät asiat löytyvät kurssimonisteesta, johon lienee syytä perehtyä huolellisesti.

Käy läpi myös viikkotehtävät. On melko todennäköistä että joka viikon tehtävissä on ainakin yksi mahdollinen tenttikysymys.

Tenttikysymykseen vastatessaan tulee toki tuoda esiin oma osaamisensa. Liian pitkä vastaus on kuitenkin raskas lukea - eikä pisteitä jaeta vastauksen sanamäärän vaan sisällön perusteella. Jos harhautuu vastatessaan varsinaisen tenttikysymyksen ulkopuolelle, on myös vaarana se että vastaa virheellisesti, vaikka varsinaista tenttikysymystä koskeva osa vastausta olisikin oikein. Vastaa siis tenttikysymyksiin lyhyesti ja ytimekkäästi äläkä harhaudu vastauksessasi kauas siitä mitä alun perin kysyttiin.