KIT Ctl310ipr, 2003k:
Tekijänoikeudet

3. luento: Teollisoikeudet, esimerkkipatentti

Patentti nro 84295, haettu 1990-03-28, myönnetty 1991-11-11. Patentti kokonaisuudessaan PDF-tiedostona (2,7 MB)

Tiivistelmä

Tämä keksintö kohdistuu esieristettyyn muhviputkielementtiin, jossa on ainakin yhdellä muhvillisella päällä (1) varustettu virtausputki (2), kovaa vaahdotettua muovia oleva eristyskerros (3) sekä ulkoinen suojakuori (4), ja eristyskerroksen 83) läpi virtausputken (2) tuntumassa, pääasiassa akselinsuuntaisesti vedetty kanava (5) kaapelia varten, jolloin suojakuori (4) ja eristyskerros (3) muhvillisessa päässä (1) päättyvät aivan virtausputken (2) päätytasoon ja muhvittomassa päässä (7) tasaisena säteensuuntaisena pintana pääsiassa muhviliitoksen pituutta vastaavalle etäisyydelle virtausputkeen (2) päästä. Keksintö tunnetaan siitä, että muhvillisen pään (1) eristyskerroksessa (3) on virtausputkea (2) ympäröivä rengasmainen, leveydeltään ja syvyydeltään ainakin kaapelikanavan (5) poikkileikkausta vastaava ura (8).

Kuva keksinnöstä

Patenttivaatimukset

1. Esieristetty muhviputkielementti, jossa on ainakin yhdellä muhvillisella päällä (1) varustettu virtausputki (2), kovaa vaahdotettua muovia oleva eristyskerros (3) sekä ulkoinen suojakuori (4), ja eristyskerroksen (3) läpi virtausputken (2) tuntumassa, pääasiassa akselinsuuntaisesti vedetty kanava (5) kaapelia (6) varten, jolloin suojakuori (4) ja eristyskerros (3) muhvillisessa päässä (1) päättyvät aivan virtausputken (2) päätytasoon ja muhvittomassa päässä (7) tasaisena säteensuuntaisena pintana pääsiassa muhviliitoksen pituutta vastaavalle etäisyydelle virtausputkeen (2) päästä,  t u n n e t t u  siitä, että muhvillisen pään (1) eristyskerroksessa (3) on sinänsä tunnettu virtausputkea (2) ympäröivä rengasmainen ura (8), joka leveydeltään ja syvyydeltään vastaa ainakin kaapelikanavan (5) poikkileikkausta.

2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen muhviputkielementti,  t u n n e t t u  siitä, että muhviputkielementti on suora putki jonka toinen pää (1) on muhvillinen.

3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen muhviputkielementti,  t u n n e t t u  siitä, että muhviputkielementti on T-kappale jonka kaikki päät (1) ovat muhvilliset.

4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen muhviputkielementti,  t u n n e t t u  siitä, että muhviputkielementti on putkikäyrä jonka toinen pää (1) on muhvillinen.

5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen muhviputkielementti,  t u n n e t t u  siitä, että muhviputkielementti on putkikäyrä jonka molemmat päät (1) ovat muhvilliset.

6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen muhviputkielementti,  t u n n e t t u  siitä, että muhviputkielementti on haarakappale jossa on kaksi muhvillista päätä (1) ja yksi muhviton pää (7).


$Id: patentti.html,v 1.3 2007/02/01 19:53:01 oronkain Exp $
© Anna Ronkainen ja Helsingin yliopisto 2003 (soveltuvilta osin)