Ctl190: Kieliteknologian johdantokurssi: Pääsivu

- KIT-verkosto | Yleisen kielitieteen laitos | Helsingin Yliopisto -
Kurssin sivut
Kurssin pääsivu
Kurssia koskevia kysymyksiä ja vastauksia
Kalenteri
Materiaali
Ctl191: KT johdantokurssin harjoitukset
Postia opettajalle

Ctl190: Kurssin pääsivu

Tämä kurssi on osa kieliteknologian perusopintoja. 2 ov laajuiseen kurssiin liittyy erikseen suoritattavana osana 2 ov laajuinen "Kieliteknologian johdantokurssin herjoitukset", joka voidaan suorittaa tämän kurssin rinnalla sekä vielä 1 ov laajuinen essee, joka voidaan suorittaa kurssin loputtua. Oululaisia, Tamperelaisia ja Turkulaisia varten on järjestetty erillinen verkkoversio tästä kurssista, joka on laajuudeltaan ja sisällöltään jokseenkin sama, mutta perustuu enemmän omatoimisuuteen ja sähköpostiviestintään.

Kurssin yleinen kulku ja periaatteet

Opinto-oppaan tekstisl to 12-15 S20 aud 107, Koskenniemi, 31.10.-12.12.

Kurssin suorittaminen perustuu luentoihin, kurssimateriaaliin ja kurssin viimeisellä kerralla pidettävään tenttiin. Luennoilla ei ole pakko käydä, osaaminen riittää.

Kurssin kalenteri

Kurssin sivujen vasemmassa laidassa on navigointipalkki, josta pääsee mm. kurssin kalenteriin, johon on kirjattu toisaalta mitä on jo tapahtunut ja toisaalta mitä jatkossa on suunniteltu tapahtuvaksi.

Kurssimateriaali

Kurssin materiaalista on yhteinen sivu johdantokurssin verkkoversion kanssa, jossa kerrotaan mitä aineistoa on saatavilla ja missä. Osa on sähköisessä muodossa verkossa ja osa kansiossa. Helsingin kansio on yleisen kielitieteen laitoksen tiloissa, Unix-luokkaa vastapäätä käytävällä (missä muidenkin kurssien kansiot ovat).

Sikäli, kun verkkokurssin ja tämän kurssin materiaaleissa olisi eroja, niistä kerroaan tässä.

Mistä saan apua ja ohjeita

Apua saa vähän eri tavoilla eri tarpeisiin.

  • Tätä kurssia koskeviin kysymyksiin: katso ensi vasemmassa laidassa olevan sivupalkin kautta ("Kurssia koskevia kysymyksiä ja vastauksia").
  • ATK-teknisiin asioihin: Unix-päivystäjältä, joka voinee selvittää osan ongelmista suoraan ja osan yhdessä toisten asiantuntijoiden kanssa.
  • Video- ja äänimateriaalin katseluun ja kuuntelemiseen: Katso sivupalkissa olevasta ohjeesta neuvoja, joita mm. käyttämääsi koneen ylläpitäjä ehkä tarvitsee.

Alkuun