Yliopiston etusivulle In English
Helsingin yliopisto
Nykykielten laitos: Kieliteknologian oppiaine

Yhteystiedot

Nykykielten laitos

PL 24 (Unioninkatu 40)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Puhelin +358 (0) 2941 (vaihde)
Faksi +358 (0) 2941 23072

HUOMAA: FinnWordNet-demojen ja ladattavien tiedostojen osoitteet ovat muuttuneet, eivätkä nykyiset osoitteet ole välttämättä lopulliset. Demot ja tiedostojen lataus olivat poissa käytöstä maaliskuusta kesäkuuhun 2018. Edelleenkään kaikki demot eivät toimi, ja palautelomake on poissa käytöstä. Pahoittelemme asiaa. (Päivitetty 2018-07-03.)

FinnWordNet: Demoja

FinnWordNetin sisältöä voi katsella kolmen erilaisen demon kautta: hakuliittymän, HFST-transduktoreina esitettyjen synonyymi- ja käännössanakirjojen sekä WordTies-visualisointiliittymän kautta. Kaikki demokäyttöliittymät ovat toistaiseksi vain englanninkielisiä.

Hakuliittymä

FinnWordNetin tämänhetkistä versiota voi käyttää hakuliittymän kautta.

FinnWordNetin sisällön arvioimiseksi ja kehittämiseksi hakuliittymä kysyy arviota kahden satunnaisesti valitun FinnWordNetissä synonyymeina olevan sanan synonyymisuudesta ennen ensimmäistä hakua. Myös haukulomakkeen yhteydessä on mahdollisuus arvioida sanojen synonyymisuutta. FinnWordNet on yhä kehitysvaiheessa, joten olemme kiitollisia kaikesta palautteesta.

Sanakirjat HFST-transduktoreina

FinnWordNetin sisältöä käyttävät äärellistilaiset HFST-transduktorit, jotka toimivat synonyymi- ja käännössanakirjoina:

Demon käyttämät transduktorit ovat myös ladattavissa.

WordTies-visualisointi

WordTies on monikielinen wordnet-visualisointikäyttöliittymä, joka on kehitetty META-NORD-EU-hankkeen yhteydessä tanskan DanNetille kehitetyn Andre Ordin pohjalta. WordTies visualisoi käsitehierarkioita ja käsitteiden (synonyymijoukkojen) välisiä suhteita (mutta ei leksikaalisia suhteita kuten vastakohtia). WordTies myös linkittää 1000 yleistä FinnWordNetin käsitettä tanskan, viron ja ruotsin wordnetien käsitteisiin.

Hae laitoksen sivuilta:

Laitoksen etusivulle | Tiedekunnan etusivulle | Yliopiston etusivulle

Copyright © 2003-2005 Helsingin yliopisto. Kaikki oikeudet pidätetään.