Yliopiston etusivulle In English
Helsingin yliopisto
Nykykielten laitos: Kieliteknologian oppiaine

Yhteystiedot

Nykykielten laitos

PL 24 (Unioninkatu 40)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Puhelin +358 (09) 1911 (vaihde)
Faksi +358 (09) 191 28313

Opiskelu ulkomailla

Opiskelijavaihdon sopimuksista

Tämä sivu ei enää ole ajan tasalla, ks. pikemmin laitoksen yhteinen sivu. Jotakin alla olevasta aiempia hakuja koskevasta voi kuitenkin vielä olla hyödyllistä.

Yleisen kielitieteen laitoksella on Sokrates-sopimus kuuden yliopiston kanssa viidessä maassa. Sokrates-opiskelijavaihdon puitteissa voi hankkia kansainvälistä kokemusta ja täydentää opintojaan joko Espanjassa, Irlannissa, Ranskassa, Saksassa tai Tanskassa.

Yleisen kielitieteen laitoksella on tällä hetkellä voimassa oleva laitostenvälinen opiskelijavaihtosopimus seuraavien yliopistojen kanssa:

Lisäksi laitoksella on aktiivista kansainvälistä opettajavaihtoa mm. Galwayn ja Odensen yliopistojen kanssa.

Miten Sokrates-vaihtoon pääsee?

Laitos valitsee vaihtoon lähtevät opiskelijat avoimen hakumenettelyn kautta. Kun laitos on hyväksynyt opiskelijan vaihto-ohjelmaan, opiskelija yleensä täyttää kohdeyliopiston Sokrates-hakupaketin, jonka perusteella vastaanottava yliopisto tekee lopullisen päätöksen vaihto-opiskelijan hyväksymisestä.

Tyypillinen hakupaketti sisältää

  • hakulomakkeen
  • opintosuunnitelman
  • opintosuoritusotteen
  • asuntolomakkeen

Helsingin yliopistoon lähetetyt hakupaketit toimitetaan laitosten yhdyshenkilöille sekä neuvontatoimiston tietopalveluun (Fabianinkatu 33, 1 krs.), jossa voi käydä ottamassa hakupaketista kopion. Mikäli olet kiinnostunut Sokrates-vaihdosta, käänny Anu Airolan puoleen saadaksesi lisätietoja.

Miten päästä vaihtoon muualle?

Sokrates-vaihdon lisäksi on erinäisiä tapoja lähteä opiskelemaan ulkomaille. Lisätietoja näistä vaihto-ohjelmista saa Seppo Kittilältä (kittilä_AT_mappi.helsinki.fi) laitoksella sekä Helsingin yliopiston kv-palveluista. Kansainvälisten palvelujen sivuilta on löydettävissä monia yleisohjeita, joiden avulla voit päästä alkuun suunnitellessasi opintoja ulkomailla.

Hae laitoksen sivuilta:

Laitoksen etusivulle | Tiedekunnan etusivulle | Yliopiston etusivulle

Copyright © 2003-2005 Helsingin yliopisto. Kaikki oikeudet pidätetään.