Yliopiston etusivulle In English
Helsingin yliopisto
Nykykielten laitos: Kieliteknologian oppiaine

Yhteystiedot

Nykykielten laitos

PL 24 (Unioninkatu 40)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Puhelin +358 (09) 1911 (vaihde)
Faksi +358 (09) 191 28313

Sivuaineet

Sivuaineita sisällytetään tutkintoon yksi tai useampia. Yleisen kielitieteen opiskelijoille suositellaan erikoistumista yksittäisiin kieliin (filologia-aineet), mutta myös filosofia on yleinen valinta sivuaineeksi. Kieliteknologeille hyödyllisiä ovat tietojenkäsittelytieteen opinnot.

Sivuaineita voi valita oman tiedekuntamme lisäksi muista tiedekunnista tai jopa toisista korkeakouluista. Osaa aineista opiskelemaan päästäkseen on suoritettava pääsy- tai tasokoe ja osa on vapaita eli niille osallistuakseen ei tarvitse kuin ilmoittautua WebOodin kautta - tai kuten musiikkitieteen tapauksessa käytävän perällä olevaan kansioon. Käytännöt vaihtelevat siis tässäkin ja asia kannattaa selvittää ko. laitoksen omilta sivuilta.

Tarkemmat tiedot opiskeluoikeuksista ja hakumenettelystä kannattaa etsiä tiedekunnan opinto-oppaista tai kysyä opiskelijaneuvonnasta. Etenkin toisten tiedekuntien sivuaineista haaveillessaan kannattaa olla tarkkana, koska se kuinka paljon ja mitä humanistit saavat opiskella vaihtelee tiedekuntakohtaisesti. Toisinaan kuitenkin rajoituksenalaisessa aineessa voi suorittaa osan opinnoista (esimerkiksi perus- tai aineopinnot) vapaasti.

Tarkempaa tietoa opinto-oikeuksista:

http://www.helsinki.fi/hum/opiskelu/oikeudet/index.htm

Tietoa humanistisen tiedekunnan vapaista ja rajoituksenalaisista aineista:

http://www.helsinki.fi/hum/opiskelu/oikeudet/aineet.htm

MonAKO

MonAKO? wtf?

Monikielinen ammattiviestintä MonAKO on opintokokonaisuus, joka täydentää eri kieliaineiden opetusta tarjoamalla kääntämisen teoriaan ja apuvälineisiin, kääntämisen kielenhuoltoon ja ammatti- ja erikoiskieliin liittyviä kursseja. Kurssit on tarkoitettu kielten laitosten opiskelijoiden lisäksi kaikille kääntämisestä kiinnostuneille opiskelijoille.

MonAKOssa voi suorittaa opintojaksoja tai siitä voi koota sivuaineen, josta voi suorittaa perusopinnot 25 op ja aineopinnot 35 op, eli yhteensä 60 opintopistettä.

Monikielisen ammattiviestinnän arvosanan opiskeluoikeus on kaikilla yliopiston kirjoissa olevilla opiskelijoilla. Uusia opiskelijoita pyydetään ilmoittautumaan MonAKOn toimistossa vastaanottoaikoina. Alkusyksystä järjestetään lisäksi MonAKOn esittelytilaisuus, jossa voi täyttää lomakkeen ja ilmoittautua MonAKOn opiskelijaksi. Ilmoittautua tarvitsee vain kerran ja se kannattaa tehdä heti opintojen alussa (jos aikoo MonAKOsta opiskella); MonAKOn kurssien suorittamiseksi pitää ensin ilmoittautua opiskelijaksi.

MonAKOn toimisto sijaitsee Metsätalossa, osoitteessa Unioninkatu 40, 5. krs, huone B519 (postiosoite PL 24, 00014 Helsingin yliopisto). Tietoa opiskelusta saa MonAKOn kotisivulta http://www.monako.helsinki.fi (tai voi myös klikata tuosta viereisestä valikosta kohtaa MonAKO). MonAKOn postituslistalle voi liittyä lähettämällä osoitteeseen majordomo(AT)helsinki.fi seuraavanlaisen viestin: subscribe ak-o. Sähköpostilistalla tiedotetaan muutoksista sekä ajankohtaisista tapahtumista. Lisäksi MonAKOlla on Metsätalon 5. kerroksessa ilmoitustaulu, jossa tiedotetaan ajankohtaisista asioista.

Hae laitoksen sivuilta:

Laitoksen etusivulle | Tiedekunnan etusivulle | Yliopiston etusivulle

Copyright © 2003-2005 Helsingin yliopisto. Kaikki oikeudet pidätetään.