Yliopiston etusivulle In English
Helsingin yliopisto
Nykykielten laitos: Kieliteknologian oppiaine

Yhteystiedot

Nykykielten laitos

PL 24 (Unioninkatu 40)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Puhelin +358 (09) 1911 (vaihde)
Faksi +358 (09) 191 28313

Järjestötoiminta ja muut aktiviteetit yliopistolla

Aspekti ry

Aspekti on yleisen kielitieteen ja kieliteknologian opiskelijoiden oma ainejärjestö, joka tekee kaikkea kivaa aina silloin kun ehtii/viitsii/jaksaa/on rahaa. Aspekti yrittää järjestää mahdollisimman monipuolista toimintaa "jokaiselle jotakin"-periaatteeella. Osallistujien ja järjestäjien kiinnostuksesta riippuen on järjestetty peli-iltoja, museo- ja teatteriexcuja, sekalaisia bonustapahtumia (kuten sushi-ilta), "humanistiurheilua" (radikaaleimpana esimerkkinä lienee keilaus) sekä tietenkin bileitä. Oman osansa Aspektin "kulttuuriperintöä" muodostava myös perinteikkäät kevät- ja kesäretket.

Erityismaininnan ansaitsevat perjantaikahvit, joita vietetään joka perjantai klo 15:00 alkaen laitoksen kahvihuoneessa (opettajien siiven perällä). Vapaaehtoiset opiskelijat leipovat kukin vuorollaan jotain tarjottavaa ja Aspekti hyvittää materiaalikulut. Mahdollinen tuotto menee Aspektin toiminna tukemiseen. Olennaista on, että perjantaikahveille osallistuu myös henkilökunta professoreista lähtien. Näin opiskelijat ja henkilökunta voivat vapaasti jutella ja tutustua toisiinsa, jolloin laitokselle ei synny ikävää byrokratian ja pelon ilmapiiriä.

Aspekti on ymmärrettävistä syistä (a.k.a. vuotuinen sisäänotto) hyvin pieni ainejärjestö. Toimintaan kannattaa siis tulla rohkeasti mukaan; se on hyvä tapa tutustua laitoksellä enemmän tai vähemmän vakituisesti pörrääviin ihmisiin. Aspekti ei ole todellakaan mikään byrokratian ja opiskelija-aktivismin kehto, vaan pikemminkin löyhä veruke, jonka varjolla ihmiset pitävät kivaa yhdessä. Aspektissa kaikki voivat ehdottaa kiinnostuksensa mukaisia tekemisiä, joten tule siis mukaan, ja lobbaa oma intressisi yleiseksi harrastukseksi.

Aspektin sivut löytyvät osoitteesta http://wiki.helsinki.fi/display/Aspekti.

Humanisticum ry

Humanisticum on kaikkien humanistisen tiedekunnan kaikkien ainejärjestöjen kattojärjestö. Sen tehtävänä on valvoa tiedekunnan opiskelijoiden etuja. Humanisticum toimii yhteistyössä monien tiedekunnan, yliopiston ja HYY:n elinten kanssa, ja järjestää esimerkiksi opintovastaavien tapaamisia.

Mikäli olet kiinnostut vaikuttamisesta tiedekuntatasolla, kannattaa käydä tutustumassa Humanisticumin kokouksissa. Kaikki uudet asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Lisää tietoa löytyy osoitteesta http://www.helsinki.fi/jarj/humanisticum/

(kunhan sivujen päivityspuoli saadaan toimimaan...)

HYY

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta ajaa nimensä mukaisesti kaikkien Helsingin yliopiston opiskelijoiden asiaa. Tietoa HYY:n toiminnasta löytyy järjestön sivuilta osoitteessa http://www.hyy.helsinki.fi/. HYY tarjoaa jäsenilleen erilaisia palveluja, joista todennäköisesti keskeisin on Unicard ja Unicafeet. Lisäksi HYY tarjoaa esimerkiksi oikeusapua, lapsiparkin, asunnonvälitystä, terveydenhuoltoa ja lähinnä kaikkea mitä opiskelija voi tuekseen tarvita. (Kyllä, listalta löytyy jopa ihan oikeaa opintoihin liittyvää neuvontaa nimikkeellä neuvontapalvelut.) Itseasiassa jopa Kilroy Travels opiskelijahintaisine matkoineen on HYYn omistuksessa. HYYn huhutaan itseasiassa olevan maailman rikkain oppilaskunta, ja sillä on paljon kaikkea epämääräistä yritystoimintaa. Lisäksi HYYn alaisuudessa toimii erilaisia valiokuntia, joista lisää tietoa alla.

Valiokunnat

Valiokunnat ovat yhden teeman ympärille keskittyviä toimielimiä (esim. KV-valiokunta, sukukansavaliokunta etc). Uusia jäseniä otetaan yleensä vuoden vaihteessa, mutta toimintaan voi päästä mukaan muutenkin. Jos koet tietyn asian tärkeäksi itsellesi, valiokunta voi olla hyvä tapa toimia ja tutustua samoista asioista kiinnostuneisiin ihmisiin siinä sivussa. Valiokunnista löytyy lisää tietoa HYYn sivuilta.

Osakunnat

Osakunnat tuovat yhteen samalta seudulta kotoisin olevia ihmisiä opiskelualaan katsomatta. Osakuntatoiminta on siis hyvä tapa tutustua uusiin ihmisiin ja olla klikkiytymättä pelkästään oman pääaineen porukoiden seuraan. Osakuntamaksu maksetaan yleensä lukukausimaksun yhteydessä, mutta toki osakuntaan voi liittyä myös kesken vuoden. Osakunnilla on omat tilat, joissa voi viettää vapaa-aikaa esimerkiksi lehtiä lukien, ihmisiä nöhden etc. Osakunnat järjestävät bileitä, excuja ja muuta vapaa-ajan toimintaa.

Harrastusjärjestöt

Helsingin yliopistolla on vuosien varrella perustettu uskomaton määrä mitä erilaisimpia harrastusjärjestöjä. Tästä kirjosta löytyy lähes takuuvarmasti jokaiselle jotakin. Paras tapa saada selvää tästä sopasta on mennä avajaiskarnevaaleihin, joissa suuri osa järjestöistä esittäytyy.

Yliopistoliikunta

HYY tarjoaa opiskelijoille edullisia liikuntapalveluja. Varjopuolena on ryhmien pieni määrä ja koko verrattuna käyttäjäkuntaan (lue: ryhmät ovat lähes aina täynnä, ja vain nopeimmat mahtuvat mukaan). Osoitteessa http://yliopistoliikunta.helsinki.fi/ on lisää tietoa aiheesta ja varauspalvelu.

Hae laitoksen sivuilta:

Laitoksen etusivulle | Tiedekunnan etusivulle | Yliopiston etusivulle

Copyright © 2003-2005 Helsingin yliopisto. Kaikki oikeudet pidätetään.