Yliopiston etusivulle In English
Helsingin yliopisto
Nykykielten laitos: Kieliteknologian oppiaine

Yhteystiedot

Nykykielten laitos

PL 24 (Unioninkatu 40)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Puhelin +358 (09) 1911 (vaihde)
Faksi +358 (09) 191 28313

Opintojen alussa hoidettavaa

Tälle sivulle on listattu asioita, jotka pitäisi hoitaa opiskelun alkaessa.

KELA

Mikäli haluat nostaa opintotukea, kannattaa sitä hakea hyvissä ajoin ennen kuin sitä tarvitsee. Kelalla menee yleensä kolmisen viikkoa käsitellä hakemus, tosin syksyllä saattaa mennä pidempään suuren hakijamäärän takia. Jos Kela on lähettänyt esitäytetyn lomakkeen, postita se mukana tulleessa palautuskuoressa olevaan osoitteeseen ja kaikki on hyvin. Muussa tapauksessa lomake pitää hakea Kelan toimistosta tai yliopiston opintotoimistosta (päärakennuksen pohjakerros, Fabianinkatu 33), täyttää ja palauttaa joko Kelalle tai opintotoimistoon. Kun nostat opintotukea, älä unohda ilmoittaa Kelalle jos muutat.

Lisää aiheesta http://www.kela.fi

HOAS

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiöltä voi yrittää saada asunnon opiskeluajaksi. Jälleen kerran, hakekaa ajoissa. Syksyllä asunnonsaanti on hankalinta. HOASin kotisivuilla on hakemuslomake. Kämppää saa ja kannattaa hakea reilustikin etukäteen. Kaverin kanssa voi hakea kimppakämppää. Tietoa ja hakemuslomake http://www.hoas.fi

YTV/HKL

Matkakortin hankkiminen on suositeltavaa. Se käy busseissa, junissa, ratikoissa ja metroissa. Uuden kortin hinta on 7e ja sen voi hankkia YTV:n palvelupisteistä (esim Rautatientorin metroasemalla). Korttia ei saa ennen kuin on virallisesti kirjoilla (=ilmoittanut maistraattiin) kortin voimassaoloalueella (Helsinki-Espoo-Kauniainen-Vantaa). Ennen kortin hankkimista kannattaa käydä päärakennuksella opintotoimistossa hakemassa ja täyttämässä sininen paperi, joka oikeuttaa opiskelijan kantakorttiin. Kantakortin hankkimisen jälkeen kortille voi ladata joko kautta (matkusta esim 2 vko niin paljon kuin haluat) tai arvoa (maksa matka aina astuessasi kulkuneuvoon). Kannattaa tutustua lähemmin http://www.ytv.fi

Lyyra

Lyyra on yleishyödyllinen opiskelijakortti, jonka hankkiminen kannattaa. Se toimii virallisena opiskelijatodistuksena esim. ruokaloissa, joissain kahviloissa, Vanhalla ja muutamissa kirjakaupoissa. Sitä voi myös käyttää yliopiston kirjastokorttina ja yliopistoliikunnan jäsenkorttina. Se on sirukortti, joten sille voi ladata arvoa, jolla voi maksaa Unicafe-ruokaloissa. Uuden kortin hankkiminen maksaa 14,90 . Hakemuksen voi täyttää netissä. Lisätietoa ja hakemus http://www.lyyra.fi(MM 20/08/07)

Kurssit netiss

Kieliteknologien kursseja löytyy osoitteesta http://www.ling.helsinki.fi/kit/2008s/opetus.shtml

Kielitieteilijöiden kursseja löytyy osoitteesta http://www.ling.helsinki.fi/kielitiede/opinnot/opetus-2008-09.htm

Kursseihin voi tulla muutoksia lukuvuoden mittaan eli kannattaa pitää silmät auki. Näitä selvennetään ja tahkotaan laitoksella yhdessäkin.

Kieliopintojen suorittaminen

Pakollisia ja vapaaehtoisia kieliopintoja voi lukea ja tenttiä Kielikeskuksessa. Pakollisten kieliopintojen suhteen tenttiminen on usein ihan toimiva vaihtoehto koska Kielikeskuksen kursseille on usein kova tunku. Siis jos esim. luit pitkän ruotsin tai koet pärjääväsi siinä kohtalaisesti, voit suorittaa pakolliset ruotsin opinnot surutta tenttimällä. Aikatauluista ei tätä kirjoitettaessa ole vielä tietoa, mutta yleensä tenttejä on useampi vuodessa.

Kielikeskuksen sivut: http://www.helsinki.fi/kksc

Hae laitoksen sivuilta:

Laitoksen etusivulle | Tiedekunnan etusivulle | Yliopiston etusivulle

Copyright © 2003-2005 Helsingin yliopisto. Kaikki oikeudet pidätetään.