Generatiivinen fonologia 1968 - Kaksitasomorfologia 1982 - Lingsoft Oy:n perustaminen 1987 - Lingsoftin liikevaihto yli 5 mmk 1996. Tämä on vain yksi esimerkki tiestä, mitä on kuljettu kielitieteen teoriasta kaupalliseen liiketoimintaan.
Kurssin tavoitteena on tarkastella kieliteknologisen ja kielitieteellisen teorian kaupallistamiseen ja tuotteistamiseen liittyviä erityiskysymyksiä ja antaa yleiskuva kieliteknologiaan pohjautuvasta liiketoiminnasta Suomessa, Pohjoismaissa ja muualla maailmassa.
Kurssi on tarkoitettu kaikille kieliteknologiasta ja akateemisen tutkimuksen kaupallistamisesta kiinnostuneille, ja sille ovat tervetulleita myös muut kuin kieliteknologian opiskelijat - niin Helsingin yliopistolta kuin muista korkeakouluista. Syksyllä 1999 kurssille osallistui paitsi yleisen kielitieteen ja kieliteknologian myös eri filologioiden, kääntämisen ja tietojenkäsittelytieteen opiskelijoita, sekä syksyllä 2000 lisäksi kieliteknologian opetuksen verkoston (KIT) kautta myös opiskelijoita Tampereen ja Jyväskylän yliopistoista.
Vaikka kurssin suorittaminen edellyttää säännöllistä luennoille osallistumista, ovat yksittäiset luennot avoimia myös muille aihepiiristä kiinnostuneille.
Kurssin luennoitsija, DI Antti Arppe, on tehnyt diplomityönsä tuotekehitysstrategiasta Lingsoft Oy:lle 1995 ja toiminut tämän jälkeen yrityksen tuotepäällikkönä ja myöhemmin varatoimitusjohtajana vastuualueenaan pohjoismaisten kielten kielentarkistusohjelmistojen tuotekehitys ja markkinointi. Vuonna 1999 hän oli opintovapaalla ja osallistui European Master of Linguistics -ohjelmaan Helsingin Yliopiston Yleisen kielitieteen laitoksella. Vuoden 2000 alusta hän on yleisen kielitieteen jatko-opiskelija.
Luentojen yhteydessä on tarkoitus varata reilusti aikaa keskusteluun päivän aihepiiristä, mihin kurssin osallistujien toivotaan hanakkaasti osallistuvan.