Yliopiston etusivulle In English
Helsingin yliopisto
Kielenkäsittelyn ATK-palvelut

Yhteystiedot

Nykykielten laitos

PL 24 (Unioninkatu 40)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Puhelin +358 (09) 1911 (vaihde)
Faksi +358 (09) 191 28313

WinAxe: Graafinen etäyhteys

WinAxe on ohjelma, joka sovittaa yhteen Unix/Linux -koneiden yleisesti käyttämän graafisen X-window -liittymän yhteen Microsoftin Windowsin kanssa. Sen avulla X:n graafiset operaatiot saadaan näkyville jokseenkin samannäköisinä Windows-työaseman ruudulla. WinAxen toimiminen toivotulla tavalla edellyttää, että sekä sen että PuTTY-ohjelman asetukset ovat oikein, missä on huomattava seuraavat seikat:

  1. WinAxe pitää käynnistää ensin, ennen PuTTY-ohjelmaa.
  2. Jotta leikkaaminen ja liimaaminen WinAxen alla toimivien ohjelmien ja tavallisten Windows-ohjelmien kesken toimisi odotetulla tavalla, on syytä muuttaa WinAxen asetuksia seuraavasti. Kun WinAxe on käynnistynyt, alapalkkiin ilmestyy "X-Session" -niminen nappula. Napsauttamalla sitä hiiren oikealla napilla, saat esille valikon, josta valitse kohdan options ja siitä edelleen alakohdan X-Selection, josta aukeavasta pikku ikkunasta tulee valita PRIMARY valinnan lajiksi.
  3. PuTTY -ohjelmassa tulee tehdä pari muutosta: Jotta graafisia ikkunoita ylipäätänsä tulisi, on siellä oltava konfiguroinnin Connection -kohdan SSH -alakohdan X11 -nimisessä alakohdassa Enable X11 forwarding -ruutu rastittuna. Tämä pitää käyttäjän asettaa kullekin yhteydelle, sillä muuten ikkunoita ei ilmaannu. Näiden lisäksi on suositeltavaa muuttaa saman konfigurointivalikon Window -kohdan Selection-alakohdassa Action of mouse buttons ensimmäiseksi vaihtoehdoksi Windows (Middle extends, Right brings up menu). Tämä asetus on suositeltava, jotta työpöydällä hiiren käyttäytyminen olisi paremmin ennustettavaa.

Hae laitoksen sivuilta:

Laitoksen etusivulle | Tiedekunnan etusivulle | Yliopiston etusivulle

Copyright © 2003-2005 Helsingin yliopisto. Kaikki oikeudet pidätetään.