Yliopiston etusivulle In English
Helsingin yliopisto
Vakiotyöasemien perusohjelmat ja -palvelut: Verkkoselaimet

Yhteystiedot

Yleisen kielitieteen laitos
PL 9 (Siltavuorenpenger 20 A)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Puhelin +358 (09) 1911 (vaihde)
Faksi +358 (09) 191 29307

Tuetut verkkoselaimet

Verkkoselaimia (Web browser) on saatavilla useita. Ne voivat erota toistensa suhteen valmiuksiensa, edellytetyn käyttöjärjestelmäalustan, tietoturvansa ym. suhteen. Kaikkia selaimia ei tueta aktiivisesti ja jos selaimen tietoturvassa on puutteita, ei sellaista suositella (tai peräti sallita) käytettävän.

Vaatimukset verkkoselaimelle

Käytettävälle verkkoselaimelle asetetaan tiettyjä vaatimuksia, joiden erityisenä tarkoituksena on turvata se, että jos opettaja laatii sovituissa formaateissa olevaa oppimateriaalia, niin opiskelijat voivat vakioselaimella ongelmitta käyttää materiaalia. Tiedostomuotojen suhteen on seuraavia välttämättömiä vaatimuksia:

  1. Java-sovelmien (eli applettien) tuki. Tuen olemassaolo on koeteltavissa esim. verkkosivulla Joy of convolution, jossa sivun keskiosaan pitäisi ilmantua koordinaatistoja, kaavoja ym. jos tuki on kunnossa.
  2. RealPlay -muotoisten äänitteiden soittaminen. Tuen olemassaolon voi tarkistaa yllä mainitulta sivulta, jossa napsauttamalla Welcome! -otsikkoa pitäisi RealPlay -muotoista ääntä tukevan lisäosan ilmaantua ja hetken kuluttua kaiuttimista tai kuulokkeista kuulua puhetta.
  3. RealPlay -muotoisten videopätkien (videoklippien) näyttäminen. Tuen olemassaolon voi tarkistaa esim. Aleksandrian avajaisista talletettujen esitelmien sivuilta. Kokeile esim. Graham Bulpittin esitelmää.

Mozilla