Aspekti

yleisen kielitieteen ja
kieliteknologian ainejärjestö

Aspektin toimintaa

Aspektin toiminnasta tiedotetaan Aspektin postituslistalla, näillä www-sivuilla, IRC-kanavalla #aspekti (IRCnet) ja opiskelijatilan ilmoitustaululla.

Jäsenyys ja jäsenrekisteri

Jäsenyys on joskus määritelty seuraavasti:

[Jäseniksi kelpaavat] Kaikki, jotka tietävät tai ovat tietävinään tai haluavat tietää tai kuvittelevat tietävänsä jotain kielitieteestä, kaikki, jotka osaavat jotain luonnollista tai luonnotonta kieltä, kaikki, jotka osaavat paistaa porsaan- tai naudankieltä, ja muuten vaan mukavat ihmiset. Muut ainoastaan laitoksen esimiehen poikkeusluvalla.

(Vaihtoehtoisen käsityksen asiasta voi lukea Aspektin säännöistä.)

Aspektin jäsenrekisteri löytyy opiskelijatilan kaapista. Jäseniä on viime laskeman (11/2007) mukaan 68.

Kokoukset

Aspektin kokouksiin ovat lämpimästi tervetulleita kaikki aspektilaiset ja muut kiinnostuneet. Hallituksen kokouksia on parisen kertaa lukukaudessa. Virallisia yhdistyksen kokouksia on vuosittain kaksi: kevät- ja syyskokous. Kokouksista ilmoitetaan Aspektin sähköpostilistalla, IRC-kanavalla ja Aspektin ilmoitustaululla sekä tällä Aspektin WWW-sivulla.

Juhlat

Aspekti järjestää bileitä. Todistusaineistoa näkyy galleriasivulla. Juhlissa on tarjolla seuraa, ruokaa, juomaa, musiikkia ja tanssia (sikäli kun on halukkaita tanssijoita) sekä mm. sokkomaistajaisia. Bileistä tiedotetaan Aspektin tavanomaisten tiedotuskanavien välityksellä.

Kulttuuritoiminta

Aspektilla on olemassa kulttuurivastaava. Viime vuosina yleisöön on vedonnut kurkkulaulu.

Lauantaimatineat

Lauantaimatineat eivät välttämättä ole matineoita eivätkä ne aina ole lauantaisin. Matineassa yksi tai useampi aspektilainen alustaa jostain kielitieteellisestä aiheesta, jonka jälkeen aiheesta keskustellaan. Matineoita pidetään tarjonnan mukaan; jos haluat alustaa matinean, olet varmaan tarpeeksi oma-aloitteinen hoitaaksesi tarvittavat järjestelyt itse.

Retket ja excursiot

Aspektilla on tapana mennä sekä kevät- että kesäretkelle. Retkien ajankohdasta ja paikasta tiedotetaan etusivulla.


Päivitetty: 13.05.2008